Projectleider Thuis in Zuid-Holland

Mensen verbinden aan Nederland en aan elkaar, door het opzetten van inburgertrajecten via culturele en erfgoedinstellingen in Dordrecht, Gouda, Delft en Leiden. Dat was het doel van project Thuis in Zuid-Holland, in samenwerking met de desbetreffende gemeenten en opleidingsinstituten.

Jaar: 2007 - 2012
Opdrachtgever: Erfgoedhuis Zuid-Holland
Categorie├źn: Creatief concept , Projectleiding

Projectleider Thuis in Zuid-Holland

Voor Thuis in Zuid-Holland was Cultuur & Vliegwerk verantwoordelijk voor het opzetten van inburgeringstrajecten in Dordrecht, Gouda, Leiden en Delft, via en in samenwerking met diverse culturele organisaties, gemeenten en opleidingsinstituten.

Doel van dit project is om inburgeraars te informeren, enthousiasmeren, activeren en onderdeel te laten voelen van de samenleving, door middel van lessen over Nederlandse cultuur. Daarbij hoorde ook de voorbereiding op het (destijds verplichte) inburgeringsexamen.

Via de lessen konden deelnemers de kennis over de Nederlandse samenleving verbinden aan de eigen woonstad van dat moment. Bovendien stimuleerde het actief leren en ontmoeten. In Delft werd bijvoorbeeld gekeken naar het kogelgat in de muur die getuigt van de moord op Willem van Oranje en in Dordrecht werd tijdens een boottocht in de Biesbosch verteld over Nederlands' eeuwige strijd tegen het water.