Projectleiding Rotterdam viert de stad en De Trap

Met de manifestatie 'Rotterdam viert de stad!' herdacht Rotterdam 75 jaar wederopbouw. Binnen dit evenement was ik verantwoordelijk voor de pijler 'Zichtbaar in de Stad', de pijler om het jubileum in de stad en de buitenruimte zichtbaar te maken. Dat is met De Trap & Uitkijkpost (een steigerinstallatie naar bioscoop Kriterion, op het dak van het Groothandelsgebouw voor Rotterdam CS) goed gelukt.

Jaar: 2014 - 2016
Opdrachtgever: Rotterdam Festivals
Categorieën: Strategie en advies , Creatief concept , Projectleiding

Rotterdam viert de stad!

Met de manifestatie 'Rotterdam viert de stad!' herdacht Rotterdam 75 jaar wederopbouw. Binnen dit evenement was Anouk verantwoordelijk voor de pijler 'Zichtbaar in de Stad', de pijler om het jubileum in de stad en de buitenruimte zichtbaar te maken. Dat is met De Trap & Uitkijkpost (een steigerinstallatie naar bioscoop Kriterion, op het dak van het Groothandelsgebouw voor Rotterdam CS) goed gelukt.

Op het dak was rondom een expo te zien van ‘wederopbouw fotograaf’ Jan Roovers én een expositie van MVRDV over de ‘Tweederopbouw’ van Rotterdam. Verder was er een luchtcafé ism de Suicide Club en vond er een maand lang programmering plaats op zowel trap als dak. De media-aandacht was enorm en maar liefst 370.000 bezoekers kwamen af op deze interventie, ontwikkeld in samenwerking met architectenbureau MVRDV. Naast de Trap waren er nog andere projecten om het jubileum te vieren, zoals aankleding (Wish you where here-Oranje vlaggetjes) van de Erasmusbrug door VollaersZwart, Headlights een lichtprojectie van Pro Arts Design, het 75 Verhalenboek (met fotografie van Joop Reijngoud, Sanne Donders, Stacii Samidin), een Rotterdam Viert de Stad-Route app van Rotterdam Routes, met de Cup op de Kiek van kunstenaar John Blaak en nog veel meer.

De Trap kreeg veel media-aandacht, waaronder dit artikel in het AD.

“Rotterdam vaart wel bij megatrap"